Álébredők és álébresztők, álspirik és álguruk!

Szőnyi Balázs írta 2020. 07. 16., cs - 18:17 időpontban

Ez a publikáció nem az én írásom, az interneten találtam, viszont szeretném megosztani veletek, mert rengeteg igazság van benne. Az íráson nem változtattam semmit, olvassátok el bátran és gondolkodjatok el rajta, érdemes…

Ahogyan a világ zűrzavarai erősödnek, botrány botrányt követ, nyílik a gazdasági olló tömegeket mélységbe taszítva és szűk elitet az egekig repítve, az emberek úgy érzik egyre jobban, hogy itt valami nagyon nincs rendben. Mélyen a szívükben érzik, hogy tenniük kell valamit, önmagukért, családjukért, gyermekeikért, lelkiismeretük megnyugtatásáért. Mélyen a szívükben érzik, hogy hazudtak nekik eddig, hazudtak a médiában, az iskolában, a hivatalokban, hazudtak nekik a gyógyszergyárak, hazudtak nekik az egymás ellen uszító politikusok. Ezért aztán más hírforrásokat keresnek, más tanítókat, más gyógyítókat keresnek. 

De vigyázat! A tőkeszemléletű világban amint megjelenik a kereslet, megjelenik a kínálat is! Úgy utaznak az igazságra éhes vagy gyógyulásra vágyó ember érzelmeire és vágyaira a frissen megjelenő „ébredő” oldalak, a gyorstalpalón végzett gyógyítók, a hamis próféták, mint a báránybőrbe bújt farkasok. Mert az ember lelkiismerete lett most a célpont, az eladott hamis ígéretek lettek az új árucikkek a Persil mosópor vagy a Fluimucil után.

A Google a Facebook testvére, egymás nélkül létezni sem tudnának. Beteg lettél? Keress rá a Google-ban a tünetekre és a kezelésre, és a Facebook máris felkínálja neked a hiénaként rád váró hirdetőt legújabb csodatermékével. Fogyni akarsz? Csak keress rá a Google-ban a lehetőségeidre, a Facebook rögtön ott van ugyanazt a terméket hirdető, harminc hirdetéssel, ami állítja, hogy az ismert magyar színésznő ellen még pert is indítottak, mert kifecsegte a fogyás titkát.

Ha valaki már nem hisz a híreknek, sebaj, rögtön ott van a mindent tudó alternatív híroldal, ami olyan híreket és leleplezéseket ígér neki, amire vágyott. És elhiszi, hogy egy önjelölt nemzetközi bíróság egy volt CIA kémmel leplezi le az elitet, a pedofil hálózatot... 

Elhiszi, hogy börtönbe kerülnek a Rothschildok, a bankárok, a hazug politikusok. Ettől megnyugszik... Úgy gondolja, hogy nem is kell neki semmit sem tennie, nyugodtan hátradőlhet hintaszékében, és várhatja a csodát. Azaz nem. Előtte még megosztja a hírt a közösségi hálókban.

Várhat a fénylényekre, angyalokra, a Galaktikus Föderációra, amit álspirik és álguruk ígérnek. Neki már nem kell semmit sem tennie.

A megoldás: örökké kételkedni, gondolkodni, utánanézni.

Például képek ellenőrzésénél a Képek menüpontra, majd a megjelenő fényképezőgép ikonra kattintva feltölthető a mentett kép vagy a kép URL-címe beszúrható. Ilyenkor gyakran éri meglepetést az embert, mert például kiderül, hogy a véres fénykép, amire egy hangzatos cikket alapoz a "szerző", egészen más környezetben, egészen más összefüggésben készült, ráadásul évekkel korábban, akár egy másik földrészen. 

A YouTube idegen nyelvű videónak automatikus fordítása magyarra pillanatok alatt elkészíthető a fogaskerékre kattintva, automatikus fordítás kérésével. És akkor kiderül, hogy nem a japán parlament beszél a magyarok és japánok rokonságáról meg a Trianonról, hanem egy költségvetési bizottság a koronavírus gazdasági hatásairól.

Az álébredők és álébresztők után a legveszélyesebb faj a báránybőrbe bújt farkasok... de erről majd legközelebb!

Új hozzászólás