Arab országok félnek attól, hogy az Obama korszak visszatér az Államokba

Wertheim László írta 2020. 11. 22., v - 16:48 időpontban

"Nem akarunk visszatérni a régi rossz időkre, amikor az amerikai adminisztráció igazodott az iszlamista terrorista csoportokhoz…"

(Khaled Abu Toameh)

 

Egyiptom és Szaúd-Arábia figyelmezteti Bident és az amerikai demokratákat arra, hogy ne támogassák a Muszlim Testvériség nevű szervezetet, amely a két arab ország szerint rengeteg radikális terrorista csoportot szült, amely veszélyes az országokra és az ott lakó emberekre is.

November 10.-én Szaúd Arábia Vezető Tudósainak Tanácsa - a királyság legvallásosabb, iszlám szervezete - figyelmeztette az amerikai választások lehetséges nyertesét, Bident arra, hogy félnek az arab országok attól, hogy az új adminisztráció az Obama korszakhoz hasonlóan támogatni fogja a Muszlim Testvériség nevű csoportot - írta a HirRádió.

A szaúdi figyelmeztetést azonnal támogatta Egyiptom rangidős iszlám vallási intézménye a Dar al-Ifta, egyiptomi írók és politikai elemzők is.

A Muszlim Testvériség gratulált Joe Biden győzelméhez a választások során és kifejtette, hogy azt remélik, hogy ha ő lesz az elnök, akkor Barack Obamához hasonlóan nem fogja őket terrorcsoportnak nyilvánítani.

Az egyiptomi tanács szerint a muszlim csoport aláássa a nemzetek együttműködését, az erőszakot és terrorizmust támogatja és partizán célokat szolgál azért, hogy még több hatalmat tudjon szerezni a vallás nevében.

A szervezet története azt bizonyítja, hogy az gonosz, radikális, terrorista és viszályt keltő...

- írták. Szaúd-Arábia 2014-ben tette feketelistára a terrorcsoportot. 3 évvel később az emírségek, Bahrein és Egyiptom pedig kiadott egy közleményt, amelyben 59 személyt nyilvánítottak terroristának, köztük a Muszlim Testvériség vezető alakjait és 12 több nemzetiségű jótékony szervezetet is. A szaúdi iszlám ügyek minisztere, Abdullatif Al-Sheikh kijelentette, hogy már 20 éve figyelmeztetett a Muszlim Testvériséggel kapcsolatban, amely szerinte is támadja a szaúdi vallást, országot, polgárokat és az összes muszlimot.

 

WIN nyomán írta a HitRádió

Borítókép: MTI/AP/Carolyn Kaster

Új hozzászólás

Forrás neve
Hit Rádió