Előre kidolgozott, összehangolt stratégia

Szőnyi József írta 2021. 01. 04., h - 19:48 időpontban

Ne ringassuk magunkat abban a kényelmes hitben, hogy a jövőbeli esetleges pozíciók érdekében egymásba kényszerült ellenzéki pártok és azok képviselői annyira dilettánsok, tehetségtelenek lennének, mint ahogy az látszik döntéseikből, viselkedésükből, minden napi tevékenységükből.

Nem véletlenek sorozata a bármiféle hozzáértés nélkül is láthatóan  káros, romboló, felesleges intézkedések sorozata (forgalombénító kerékpársávok, forgalombénító közlekedés átszervezések, Lánc híd felújítás szabotálása, oltás elleni lázítás, járvány ügyi hazugságok…és napestig sorolhatnánk)

Most bizonyságot nyert ezen összehangolt tevékenységek célja Krekó Péter, balliberális elemző, a Polcital Capital liberális agytröszt vezető munkatársának brüsszeli újságnak adott nyilatkozatában, mely szerint:

„Ha aláásod az emberek hajlandóságát arra, hogy beoltassák magukat, akkor Orbánnak kell viselnie a politikai következményeket”

Kiterjesztve a mocskos mestertervet: ha órákat dühöngsz az úton, Orbánnak kell a következményeket viselnie, ha rossz a hangulatod a parlamenti agymenéseket hallgatva, akkor Orbánnak kell….., és így tovább az élet minden területén.

Sajnos ez a stratégia életveszélyes a 2022 – es polgári választási reményekre nézve, ugyanis, mint tudjuk a nép nagyon hajlamos a protest – valami elleni – szavazásra.

Hiába érintik előnyösen a Kormány eredményei, hiába jobb az élete, a naponta ismétlődő kisebb – nagyobb bosszúságok gyakorlatban és verbálisan végül egy dacban csúcsosodnak és akkor már mindegy, ki okozta e negatív élményeket, annyi marad meg az egyszerű nép fiában, hogy ez így nem jó.   És meghozza drámai döntését, amellyel végleg megpecsételi saját és mindannyiunk sorsát!

Ezt kellene felismerni, felismertetni a választók tömegeivel, nem legyinteni az ellenzék eme gyilkos stratégiájára, hanem kitalálni ennek ellenszerét és minden lehetséges módon visszaszorítani ezt a kóros, káros kommunikációt!

Tudományosan bizonyított tétel, hogy amit sokszor, sokfelől hallunk, azt – legyen bármennyire is utópisztikus, a valóságtól távolálló – előbb – utóbb elhisszük, de legalábbis elbizonytalanodunk!

Ezért nem lehet és nem szabad félvállról venni az ellenzék elsőre nevetségesnek és dilettánsnak látszó ordas tevékenységét! Különben nagy baj lehet 2022 – ben. 

 

Szőnyi József

Új hozzászólás