Izraeli statisztikák érkeztek a beoltottak elhalálozásáról

Wertheim László írta 2021. 03. 10., sze - 18:02 időpontban

Mindenkit érdekel, hogy a védőoltások után milyen súlyos szövődmények alakulhatnak, sőt akadnak olyanok is, akik a vakcina ellenére mégis megfertőződnek. Az izraeli statisztikából kiderült, hány két oltáson is áteső ember halt meg a fertőzésben vagy a vakcina következményeként.

A helyi Egészségügyi Minisztérium adataiból messzemenő következtetéseket lehet már most levonni. Izraelben már tavaly évvége óta tömegesen oltják a lakosságot, kizárólag a Pfizer-Biontech védőoltásokkal. Az azóta eltelt időben kiderült, hogy a vakcina nem csak a súlyos szövődményektől, de a koronavírus okozta haláltól is megvédi az embereket - szemlézte a Hetek a The Times of Israel írására hivatkozva.

Februári adatok szerint 935 haláleset volt Izraelben, amelyek közül 78% vagy nem volt oltva, vagy csak egyszer. A második oltást követően megfertőződöttek körében viszont az elhalálozottak száma nulla!

Izraelben a tömegesoltás kezdete óta a súlyos illetve kritikus állapotban kórházba ápolásra szorulók 6095 koronavírusos beteg közül csak 175 olyan személy volt, aki már megkapta mind a két oltást.

Vasárnaptól bárki mehet az üzletekbe Izraelben, de az edzőtermekbe, szállodákba és színházakba csak a zöld utat adó útlevéllel rendelkezők mehettek be. Ilyet az kaphat, aki mindkét vakcinadózist több mint egy héttel korábban megkapta vagy már meggyógyult a betegségből.

Új hozzászólás

Forrás neve
Hetek