Rákosi – féle büntetés végrehajtás napjainkban?

Szőnyi József írta 2021. 03. 30., k - 16:03 időpontban

Gondolom, ismert az a gyalázat, amikor a Rákosi – féle büntetés végrehajtás a koncepciós perekben halálra ítélt és felakasztott ártatlan áldozatok családjaival kifizettette a végrehajtásban felhasznált kötél árát…(!!)

Nos, mára ez annyiban finomult, hogy önként és dalolva tömjük ki milliárdokkal ellenségeinket.

Lássuk csak:

Olvasom, hogy „Ismét felfüggesztette a Demszky Gábor egykori főtanácsadójához, Mesterházy Ernőhöz köthető, Balin található luxusvillapark ügyében a nyomozást a Központi Nyomozó Főügyészség” (…) „Az ügyben az eljárás már nyolc éve tart” (PestiSrácok)  

A történet ennél jóval szélesebb és érthetetlenebb…

Nézzük csak, kiről is beszélünk: (részlet 2017.februári írásomból)

"Történt volt, hogy az Orbán kormányzat által megújított Magyar Nemzeti Filmalap - 17 év pénztelenséget követően- odaítélt közel 500 milliócskát (és azóta újabb 1 milliárd forintocskát ) Enyedi művésznőnek, pontosabban Mesterházy Ernő producernek és Mécs Mónika producer-társnak. Mesterházy 2004-2010 között Demszky Gábor politikai főtanácsadója, akit az úgynevezett Hagyó-ügy másodrendű vádlottjaként - folytatólagosan, bűnszervezetben elkövetett, különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés bűntettével vádolja a Központi Nyomozó Főügyészség. 2010. február elejétől június végéig volt előzetes letartóztatásban. Mesterházy Ernő - aki egy ideig az SZDSZ tanácsadójaként is tevékenykedett - 1997-ben feleségül vette Mécs Mónikát, Mécs Imre SZDSZ-es politikus lányát és ezzel tagja lett a Mécs-Magyar-Demszky családnak. Demszky Gábor második felesége, Hodosán Róza lett Magyar Bálint felesége, akinek sógora Mécs Imre. (Mécs felesége Magyar Fruzsina, Magyar Bálint a testvére)."

Érdemes emlékezni arra, hogy Enyedi Ildikó filmrendező, aki 17 éven keresztül egy buzynija vasat nem kapott alkotói tehetségének kibontakoztatására, az Orbán kormány 500 milliós adományából (Mesterházy – Mécs Mónika producer pároson keresztül) díjnyertes filmet készített és nem késlekedett megköszönni nemzetközi sajtón keresztül a lehetőséget, emígyen: 

„Hős ünnepeltünk - Fischer Iván, Nemes-Jeles, Kertész, Schiff András és társaik jelölt ösvényén haladva - gyorsan kiállt néhány mikrofon s toll kereszttüzébe, emlékeztetve az örömködőket: mire is a nagy ünneplés, amikor "ami most Magyarországon történik, az „szégyen és valóban félelemmel tölt el", nagyon keserűen nézi, ahogy az ország jelenlegi kormánya működik"... és egyebek.” (2017.februári írásomból)

Ha mindez még nem elég, akkor álljon itt egy 2020 – ban elhangzott riport részlet a művésznőtől az újabb milliárdos Filmalap juttatást követően: 

"Úgy tűnik, büntetésben vagyunk."

"Sokkal többet kaptam, az utolsó filmemre egymilliárdot kaptam."

Így kerek ez a családi kör, akiknek rendszeresen küldjük a nyakunkra készített kötelek árát….

Hát csoda, hogy megakadt a nyomozás? 

 

Szőnyi József

A borítókép forrása: Index/Bődey János

Új hozzászólás