Fekete-Győr nem érti...

Wertheim László írta 2021. 09. 23., cs - 15:37 időpontban

Fekete-Győr András tegnap vallotta be egy videóban, hogy az előválasztásnak nevezett szarságon nem lát fiatalokat, egyetemistákat és nem érti, hol vannak. 

Szerintem csak simán nem akarják ott égetni magukat, de létezik más lehetőség is - fejtegeti a momentumos elnök kérdésés Kocsis Máté facebook bejegyzésében.

Nem lehetséges, hogy a fiatalokat nem tudtátok átverni ezzel az előválasztásnak hívott blöffel? Netalántán magasról tesznek a demagóg ígérgetéseitekre, és az erőszakos fenyegetőzéseitekre? Előfordulhat, hogy egyáltalán nem akarnak részt venni a kudarcos múlt felé kacsintgató Gyurcsány-féle politikai huncutkodásban? Esetleg nem arról van szó, hogy hiteltelennek tartják a kamu adjunktus és munkaképtelen főpolgármestert, a judapestező jobbikosokat, meg a hazát lelkesen áruló momemtumos fősodort? Talán az lehet, hogy nem dőlnek be annak, hogy a Gyurcsány-korszak bukott kulcsembereivel képzelitek a megújulást?

Vagy ne adj’ Isten azért azt valamennyire mégiscsak értékelik a fiatalok, hogy most soha nem látott támogatásokkal alapíthatnak családot, ingyenes az első nyelvvizsga, a KRESZ-vizsga, és szja-mentességet kapnak a 25 éven aluliak? Csak hogy néhányat említsek az őket segítő intézkedések közül. Nem az van, hogy okosabbak a fiatalok, mint ti azt gondoltátok?

A válasz Kocsis kérdéseire szerintem az IGEN a legmegfelelőbb.

A 18-30 éves korosztály elképesztően apolitikus. A kis érdeklődést mutató hányad körében még két éve tarolt a Momentum, de mára nagyon érezhetően megcsappanni látszik a támogatottságuk… igen, szerencsére. Lényegében a két év alatt semmit sem tudtak felkínálni a fiatalok számára, egyre ellenszenvesebbek lettek pökhendi, nagyszájú és nem túl eszes politikusnőikkel és maga Fekete-Győr is csalódást okozott nekuk az üres arroganciájával. A fiatalok fokozatos elvesztése után nem fogják tudni magukat újrapozicionálni. Az, hogy az első sorban vonul valaki festett orcával az LMBTQ-akármi felvonulásokon, még nem politizálás.

 

 

Borítókép forrása: PestiSrácok/H.P.Gy

Új hozzászólás