Sértő kommentek

Barta Ferenc írta 2022. 01. 31., h - 05:24 időpontban

Kíváncsi fickó vagyok, mindig érdekelt mi visz rá valakit, hogy sértő kommenteket írogasson egy poszt alá. Mondjuk egy születésnapi megemlékezés alá ilyeneket: „Ennek is kár volt megszületnie”, „Kár, hogy nem voltak cápák a magzatvízében”.

Véleménye természetesen mindenkinek lehet, de az – szerintem – kissé ízléstelen, hogy épp egy üdvözlés alatt próbálnak „beolvasni” a címzettnek. Akihez – mellesleg – sosem jut el a mocskolódás...

Gondoltam, utánanézek, hogy vélekedik erről egy szakember:

„Vannak olyan emberek a világhálón, akik kritikátlanul, mások önérzetét figyelmen kívül hagyva posztolnak, kommentelnek. Az ő személyiségműködésük nem egyszer pszichopátiás, nárcisztikus jegyeket mutat. A belső feszültségüket sértő kommentekben vezetik le, ami másoknak kellemetlenséget okoz, akár pszichés traumát is magával vonva – ecsetelte a pszichológus. – Vannak jogos, objektív kritikák, de ezzel nincs probléma, feltéve, ha nem sértőek. A kritikának mindig a cselekedetet, a műveletet vagy a viselkedést kel bírálnia, sosem az illető személyét.” - Kozma Zoltán klinikai szakpszichológus/Beol.hu.

Új hozzászólás