Tudom, hogy a magyaroknak nehéz összetartást hirdetni...

Zetényi-Csukás… írta 2020. 11. 02., h - 18:47 időpontban

"Tudom, hogy a magyaroknak nehéz összetartást hirdetni. Mégis meg kell tennem ezt is. Tehetem, mert bár nem visz rá a lázadó, büszke, egyéni természetünk, felbuzdulásunkban mégis mindig össze tudtunk fogni, és ha ököllel az asztalra vágtunk, mondván: "most pedig ezt csináljuk", csodákat tudtunk művelni. Most pedig olyan időket élünk, amikor mindnyájunknak az asztalra kell csapni, hogy "most pedig összefogunk".

(Teleki Pál, Magyarország egykori miniszterelnöke)

 

HOGY A MÚLT MELLETT, A JELENRŐL ÉS A JÖVŐRŐL IS SZÓLJUNK! -Néhány mondatos hitvallás-

 

Nem tett fel senki kérdéseket, mégis a válaszokat keresem Teleki Pál alig egy hete avatott szobra mellett.

Az egykori miniszterelnök politikai munkásságával kapcsolatban lehet elfogultnak lenni - pro és kontra -, de én azt gondolom, hogy a tárgyilagos igazságnál nincs fontosabb. 

Egy valamit nem tudunk sokáig elkerülni:

Teleki Pál szerepét és az egész magyar történelmet rendbe kell tenni a fejekben, hogy helyére kerülhessen a megtörtént valóság! 

Ez volt a múlt, most engedd meg, hogy a jelenre, majd a jövőre térjek!

Az elmúlott idő és a tapasztalás sajnálatos módon azt mondatja velem, hogy összefogni nem mindenkivel lehet, mert van, akinek fontosabb az egyéni és pártambíció, mint ami a nemzetnek jó.

A mindent tudó bölcsesség távol áll tőlem, de én mégis nagy elhívással állítom, hogy az, aki nem látja be, hogy mindenekelőtt, kell egy erős kormány, az bizony tévedésben van! Igen, egy erős kormány - most meglepődsz! - és mellé egy erős konstruktív ellenzék is szükségeltetik.

Nemzeti konszenzus és nemzeti minimum nélkül nem lesz előrejutás!

És ugye kell egy jól működő gazdaság, magyar nemzeti oktatás, erős honvédelem, egymás felé való tisztelet, nemzeti összefogás és még sokáig folytathatnám…

Hogy hosszú lesz az addig elvezető az út? 

Meglehet, de addig is nemzetben kell gondolkodni, nem párt, hanem nemzetpolitikusok kellenek, minden személyes érdekek helyett!

Hiszem, hogy sikerülhet, a magyar képes rá!

Nem mástól, magunktól várom a csodát.

Köszönöm, hogy meghallgattál!

Isten áldja a hazát!

 

Zetényi-Csukás Ferenc

*Elhangzott Szegeden, Teleki Pál születések 141. évfordulóján.

Új hozzászólás