Az ellenzék hátradől, és kér egy kávét

Pók Katalin írta 2020. 12. 03., cs - 16:37 időpontban

A Szájer ügy olyan csapást mért a Fideszre, hogy az ellenzék hátradől és kér egy kávét. Ugyanezt csinálja a bennünket támadó liberális világ csak nevet a markába. A hitelességi probléma a legnagyobb gond, mert mindaz, amit a jobboldali kormány és általa Magyarország képvisel a világban, most belülről, kapott egy pofont. Mindaz, amiért hatalmas küzdelmet folytat a kormány, amiért szidalmaznak, megvetnek bennünket, most léket kapott. Szájer, aki a Bayer show-ban legutóbb szivárványos zokniban jelent meg, most beigazolta, hogy mindaz, amit eddig képviselt képmutatás volt, és ez a Fidesz - vonják le a következtetést, a nemzeti, keresztény kormány ellenségei a világban és itthon. Nem jöhetett volna rosszabbkor ez a csapás, most amikor élethalálharcot vív a Fidesz az EU-ban a költségvetés megvétózása kapcsán, amikor persona non grata-ként kiebrudalni akarják onnan, Soros György vezényletével Lengyelországgal együtt. Ám ha egy ember kiesik a rostán, attól a jobboldali kormány igazsága még megmarad. Meg kell, hogy maradjon, mert különben értelmetlen volt a sok küzdelem, a vértanúság, amit vállalt a kormány a nemzeti, keresztény ügyért. Ha képmutatás lenne az egész, ahogy ellenségei állítják, csak álkereszténység, vajon miért vállalta volna eddig a fekete bárány keserű szerepét? 

Az ügy kapcsán az ellenzék képviselői, összehordanak hetet - havat, kihasználják a helyzetet, mint akinek ölébe hullott a sült galamb, úgy kapnak utána. Ám TGM-et a baloldali filozófust hiába kérdezte az ATV műsorvezetője Szájerről, azt mondta, hogy magánügy, ő erről nem hajlandó beszélni. Ám minden másról, annyi sületlenséget összehordott, hogy ez ritkaság számba megy egy filozófustól, bár tőle már megszokhattuk. Mégis annyit hozzátett, hogy a képmutatás vált nyilvánvalóvá, amit eddig is tudtunk, ami szemenszedett hazugság, hiszen fekete bárány senki sem szeret lenni feleslegesen. Orbán sem hadakozna a semmiért, annyi éven keresztül, igaz, évekkel ezelőtt elkövetett egy hibát, amikor illiberális államról beszélt. Igaz, értjük miért mondta, mert a mai neoliberális világgal szemben akarta magát meghatározni. Csakhogy az igazság az, hogy a harmadik világ és a muszlim országok, no meg persze Észak Korea kivételével, az egész világ liberális berendezkedésű. Még mi is, csakhogy mi a klasszikus liberalizmust képviseljük, a szabad parlamentáris választásokkal, a szólásszabadsággal, az emberi jogokkal, no persze nem a neoliberális emberi jogokkal, amibe a gender őrület, az azonos neműek házassága is belefér. Érdemes lenne újradefiniálni, hogy mi keresztény alapú klasszikus liberális demokráciát építünk, vagy nemzeti liberalizmust. A hajdani európai klasszikus liberalizmus a kereszténységből táplálkozott ugyanis. 

De lépjünk tovább TGM sületlenségeihez, ami pusztán az ő baloldali buborékjának szemszögéből származik. Erre Rónai Egon az ATV, Egyenes adás műsorvezetője is figyelmeztette. Ő ugyanis azt állította, hogy Orbán Viktor hallatlanul népszerűtlen, a többség, 7-8 millió gyűlöli őt, mert morálisan lezüllesztette az országot. A műsorvezető hiába figyelmeztette, hogy a szavazók kicsit több mint fele rajong érte. Ezt ő figyelmen kívül hagyta, mert maga körül mérhetetlen gyűlöletet tapasztal. Azt már nem látja, hogy éppen sajátjai a szavazók másik felének politikusai mesterségesen gerjesztették ezt a gyűlöletet, aztán megfordították az igazságot, és Orbánra kenték. Ezt elterjesztettek a világban, lásd a hollywoodi színész George Clooney hamis világképe országunkról, amit a liberális fake news újságokból vett. 

Mondanivalójának másik fele is hazugság, miszerint Orbán morálisan lezüllesztette az országot, itt is az igazság van megfordítva. Éppen ez a jobboldali kormány képviseli a morálisan magasabb rendű igazságot a világban, amikor Alkotmányában rögzíti, a keresztény kultúra ápolását, a hagyományos család védelmét ebben a szivárványos romlott világban. Éppen ennek mondott ellent Szájer viselkedése, aki maga is részt vett az Alkotmány elkészítésében, aki alapító tagként 30 éve dolgozik ennek a magasabb rendű ideának az alakításában, jogi támogatásában. Gerő András történész azt mondta „ez egy egyedi eset”, és ilyenek mindig is történnek, amíg világ a világ, hogy éppen ellentmond annak, amit képvisel. Ám Fodor Gábor a liberális politikus, aki mély megrendüléssel fogadta Szájer tettét, ahogy mis is itt jobboldalon, azt mondta, hogy ez egy „hitelességi válság”. Gondoljuk csak el, mit gondol a választó? A Fidesz mindennek az ellenkezőjét hirdeti, sokan megrendülhetnek, a bizonytalankodók közül, de lehet a lelkes támogatók közül is. 

TGM-nek nincs igaza abban sem, hogy ez magánügy, mert nem az, óriási kárt okozott a Fidesznek, és az egész országnak, az egész világ erről beszél, és kárörvend. Hozzátesszük, ennek még örülhetnénk is, hogy bármi történik itthon, az egész világsajtó ezzel van tele. Orbánra a jobboldali kormányra odafigyel a világ, ez nem elhanyagolható körülmény. Csakhogy mindig a negatív hírekkel van tele a sajtó. Most, hogy ennyire az eddig képviselt keresztény eszmények ellen történt mindez, nagy szégyen ért bennünket. 

Gerő András szerint, Szájer „politikai halott”. De kicsit mi is meghaltunk. Fel kellene azonban támadnunk, meg kell tisztítani sorainkat, ami most megtörtént Szájer lemondásával, és kilépésével a Fideszből. Csak abban reménykedhetünk, hogy más botrány már nem lesz, és egy árulása után, tovább küzdhetünk, nemzeti, keresztény eszményeinkért. Ne feledjük, Júdás is Jézus közvetlen barátja, apostola volt.  

A baloldalon éppúgy vannak botrányok, mert lehetne sorolni, hogy Lakner, Kránitz, Gajda, de az természetes, csak a mi oldalunk nem hibázhat, hiszen mi akartuk morálisan felemelni ezt az országot. Ezt e sokk után is tovább kell folytatni, hiába nevet most rajtunk a világ, hogy a búza közé konkoly került. Mi tudjuk, hogy a tiszta búzáért folytatott harc igaz, és nem képmutatás.   

Megszólalt Júdás is, az áruló, és ezt kérdezte: Talán csak nem én vagyok az, Mester? Ő azt felelte neki: Te mondtad.”(Mt26,25)

 

Pók Katalin

Borítókép: shutterstock

Hozzászólások

dr Kollár Lajos

2020. 12. 03., cs - 19:17

Egy szóval: katasztrófális. Kérem, szívekedjék nyomdába adás előtt újra elolvasni. és értelmezni a leírt mondatait. Nagyban elő fogja segíteni ez a technika a fejlődését, mivel jelenleg bántóan értelmezhetetlenek és többértelműek a mondatainak a zöme. Sok sikert kívánok a fejlődéshez.

Új hozzászólás