Nagy erőkkel készülnek Ukrajna függetlenné válásának 30. évfordulójára

Kovácsi Sándor írta 2021. 02. 09., k - 07:37 időpontban

Dmitro Kuleba elmondása szerint már nagy erőkkel dolgoznak Ukrajna függetlenné válásának 30 évfordulója megünneplésére, közli az infonavigator.com.ua. Személyes üzenetem Kukeba úrnak, hogy mi is készülünk egy cikkel a nagy megemlékezésetekre, a "tisztázzu" sorozatunkon belül az ukrán nép helyretételét fogjuk ismertetni!

Az ukrán külügyminiszter elmondása szerint 2021 augusztusában nagyszabású ünnepségsorozattal készülnek méltatni a függetlenség napját. Egyebek között katonai díszszemle lesz a fővárosban. Ám a legjelentősebb eseményként egy nagy meglepetéssel készülnek a külügynél.

A portál azonban saját forrásai nyomán kiderítette, hogy az ukrán népnek szánt nagy meglepetés a nemzeti hősnek kikiáltott Sztepan Bandera hamvainak ukrajnai újratemetése ígérkezik.

A portál emlékeztet rá, hogy Banderát 1959-ben Nikita Hruscsov akkori szovjet főtitkár utasítására Münchenben meggyilkolták. Ottani síremléke folyamatos gyalázásoknak van kitéve: levizelik, festékkel öntik le, gyalázkodó feliratokat festenek rá stb.

 

Forrás: KárpátHír

Új hozzászólás

Forrás neve
KárpátHír