Szlovén újságírók is elítélik Vadai és Fekete-Győr kirohanásait

Balassa Endre Bálint írta 2021. 03. 23., k - 19:53 időpontban

Jože Biščak, a Szlovén Hazafias Újságírók Szövetségének elnöke és egyben a Demokracija nevű konzervatív hetilap szerkesztője biztosította támogatásáról a magyar közmédia munkatársait és a konzervatív újságírókat – szúrta ki a Magyar Nemzet. Biščak Vadai Ágnesre reagált, aki a közmédia kapcsán a ruandai népirtást emlegette, valamint kitért Fekete-Győr Andrásra is annak kapcsán, hogy a Momentum elnöke eltiltaná foglalkozásuktól a „propagandistákat”. A szövetség elnöke az alábbi üzenetet írta:

„Mi, a Szlovén Hazafias Újságírók Szövetsége (Slovenian Association of Patriotic Journalists – SAPJ) aggodalmunkat fejezzük ki a magyar ellenzéki politikusok fenyegetéseivel és kijelentéseivel kapcsolatban.

Mélységesen elítéljük Vadai Ágnes, a Demokratikus Koalíció (DK) alelnökének azon megnyilvánulását, hogy a ruandai népirtáshoz hasonló leszámolással fenyegette meg a közszolgálati televízió újságíróit, valamint Fekete-Győr András, a Momentum elnökének kijelentését, miszerint egy esetleges kormányváltás után eltiltaná a konzervatív újságírókat a pályától.

A Szlovén Hazafias Újságírók Szövetségeként úgy hisszük, hogy nincs helye az ilyen fenyegetéseknek a demokratikus és szabad társadalmakban, amelyek tiszteletben tartják a különböző világnézeteket.

Így arra kérjük az Európai Parlamentet (amely az utóbbi időben Magyarországon, Lengyelországban és Szlovéniában is foglalkozott a médiaszabadsággal) és az Európai Bizottságot, hogy határozottan ítélje el Vadai Ágnes és Fekete-Győr András kijelentéseit. Kizárólag ezzel a cselekedetével bizonyíthatja be Brüsszel, hogy nem alkalmaz kettős mércét.

Arra kérjük továbbá a DK-s és momentumos képviselők EP-frakcióit, az S&D-t és a Renew Europe-ot: figyelmeztessék arra a tagjaikat, hogy az ilyen fenyegetések teljes mértékben elfogadhatatlanok.

A Szlovén Hazafias Újságírók Szövetségeként sajnos úgy látjuk, hogy a konzervatív újságírókra mért támadások egész Európán belül fokozódnak. Pusztán azért, mert mi kiállunk az olyan értékek mellett, mint a haza, a hagyományos családmodell, a keresztény hit, a nemzeti identitás és kultúra megőrzése.

A Szlovén Hazafias Újságírók Szövetségeként teljes mértékben támogatjuk a magyar közmédia és a konzervatív sajtó munkatársait, akiket súlyos fenyegetések és támadások érnek a magyar baloldali ellenzék részéről.”

 

Borítókép forrása: facebook

Új hozzászólás

Forrás neve
Magyar Namzet