Az ukránoknak nem tetszik az új magyar-orosz gázszerződés

Kovácsi Sándor írta 2021. 08. 31., k - 19:02 időpontban

Szijjártó Péter a Gazprom vezérigazgatójával, Alekszej Millerrel folytatott tárgyalásokat követően bejelentette, hogy október 1 -től új szerződést köt az orosz monopóliummal a földgázszállításról.

Az ukrajnai gázszállító rendszer vezetője élesen bírálja a Magyarország által az orosz Gazprommal megkötött új hosszú távú gázszerződést, áll a censor.net írásában. Szerhij Makogon szerint az októberben érvénybe lépő új magyar-orosz gázszerződés értelmében a szállítás az Ukrajnát elkerülő vezetékeken fog zajlani, ami gazdaságilag teljességgel megalapozatlan és ékes bizonyítéka annak, miként diktálnak az oroszok az ő gázukat vásárló országoknak. A Gazprom által szabott feltételek még a szállítások irányát is megkövetelik.

Makogon úgy véli, ezzel a szerződéssel Magyarország is közrejátszik az Ukrajnát sújtó orosz szándék megvalósításában, mely szerint Ukrajnát meg kell fosztani a tranzitszállításoktól.

Hozzászólások

Varga Géza

2021. 09. 01., sze - 07:23

Még csodálkoznak is a hülye ukránok? Talán tapsot várnak a magyarság elnyomásáért cserébe?

Kis Attila

2021. 09. 01., sze - 10:06

Nem kell itt az Oroszoknak "diktálni", megvan a déli útvonal, egyértelmű, hogy inkább a Szerbek keressenek a tranziton, ne az Ukránok! Amilyen az adjon isten, olyan a fogadj isten!

Új hozzászólás

Forrás neve
censor.net