Jó bevételt hoz Magyarországnak a szlovák lezárás

Kovácsi Sándor írta 2021. 12. 22., sze - 10:51 időpontban

Jó bevételt hoztak a magyarországi gasztroágazatnak, bevásárlóközpontoknak, kisiparosoknak a szlovák kormány karácsony előtti korlátozó intézkedései. Mivel Szlovákiában sem az éttermek, kávézók, sem a karácsonyi vásárok nem nyithattak ki adventkor, a nép úgy döntött, a környező országokban, főleg Magyarországon élvezi ki a karácsony előtti időszakot és szórakoztató lehetőségeket... - olvasható a ma7 oldalán. 

Győrben már közel egy hónapja gondot okoz a parkolás a bevásárlóközpontok, plázák és a karácsonyi vásár közelében. Minden harmadik autónak szlovákiai rendszáma van. Galántai, dunaszerdahelyi, vágsellyei a keménymag, de megjelentek már a pozsonyi és a közép szlovákiai „bevásárlóturisták” is – szemlézte a lap. A győri plázák, a karácsonyi vásár és a mozi az egész adventi időszakban Szlovákiából érkező vásárlóktól, szórakozni vágyóktól hemzseg. Az egyik népszerű kávézó tulajdonosa rekordbevételekről számol be, kicsit ironikusan köszönik meg Szlovákiának, hogy ilyen mértékben növelte a magyarországi kereskedők, gasztrosok bevételeit.

A felvidéki magyarok leginkább Győrt vagy Budapestet részesítették előnyben a karácsonyi bevásárláskor. Az emberek elmondása szerint mindkettő olyan, mintha egy másik világba csöppennénk. Amíg Szlovákia nagyvárosainak, Pozsonynak, Nyitrának alig van valamiféle karácsonyi hangulata, addig Magyarországon tombol az adventi pompa, csillognak a karácsonyi vásárok, ömlik a levegőben a sült finomságok és a forralt bor illata. Maszkot is csak beltérben kell viselni. Míg a győri karácsonyi vásárban nem kérik, addig a budapestin kötelező felmutatni az oltási vagy gyógyultsági igazolást.

 

 

ma7.sk nyomán;

A borítókép forrása: Getty Images.

Új hozzászólás

Forrás neve
ma7.sk