Merényletsorozatot hiúsítottak meg Kárpátalján

Kovácsi Sándor írta 2021. 10. 10., v - 13:06 időpontban

Szenzációs bejelentést tett szombaton az Ukrán Biztonsági Szolgálat (SZBU) kárpátaljai főosztálya, de konkrétumokat mégsem árult el. A kiszo.net szerkesztőségébe is eljuttatott hivatalos közleményükben az áll, hogy nyomozóik megakadályoztak egy merényletsorozatot Kárpátalján. Annyit árulnak el, hogy a támadások főszervezője azt tervezte, hogy felrobbant egy külképviseletet Kárpátalja egyik határ menti járásában. Ugyanitt külföldi rendszámú gépkocsik megrongálása volt a célja, és szeretett volna támadást intézni egy történelmi jelentőségű emlékmű ellen, valamint 30 ezer dolláros díjért cserébe bérgyilkost keresett, aki meggyilkolta volna az egyik ismert kárpátaljai civil aktivistát. Hogy ki lehetett a célpont, arra még utalás sincs, ellentétben a fentebb leírt tervekkel.

A titkosszolgálat szerint a merénylőnek az volt a célja, hogy destabilizálja a társadalmi-politikai helyzetet Kárpátalján, valamint aláássa Ukrajna nemzetközi tekintélyét. Az SZBU megyei főosztálya arról tájékoztat, hogy a felderített személy Luhanszk megyéből származik, akit beépített soraiba az orosz titkosszolgálat. Úgy tudják, a gyanúsított jelenleg Oroszországban bujkál.

 

 

A borítókép illusztráció, forrása: the independent/EPA.

Hozzászólások

Parmalin

2021. 10. 10., v - 16:38

Abszurdum, kimondottan az ukrán titkos szolgálat van benne, ők rémizgetik a magyar szervezetet, beleértve a megmaradt magyar kisebbséget

Szalay Gergely

2021. 10. 12., k - 01:13

Addig jár a korsó a kútra, amíg el nem törik.

Lassan lejár a sötétség ideje és olyan heves vihar söpri ki a szemetet a Magyar királyság területéről, amiről még évezredek múlva is mesélni fognak az emberek. Akkor, amikor ezek a mesék élni fognak, a magyarok még mindig a helyükön (a Kárpátok bércei között lesznek), de az olyan rohadt népek, akiket a mestereik alkottak és nem Isten teremtet, mint az Ukrán, a Tót, a Román stb. már csak emlék sem lesz.

Szóval vicces látni a vergődést egy sosem volt nép, sosem volt országának szánalmas karhatalmának, aminek még csak valós hatalma sincs.

Áldja az igaz magyarok szívét a mi szerető urunk és Istenünk, a mindenség és a magyarok királya Jézus a Krisztus!

Új hozzászólás