60 kárpátaljai tanártól vonták meg a magyarországi pedagógus-támogatást

Balassa Endre Bálint írta 2020. 12. 31., cs - 09:22 időpontban

Több, mint 60 magyar iskolában oktató tanár nem kapta meg a pedagógus támogatást, erről Nemes István írt szerdán a Kárpátaljai Politikai és Gazdasági Fórum nevű a Facebook-csoportban. A zárt csoport adminisztrátorának értesülései szerint olyan pedagógusokról van szó, akik valamilyen más, vélhetően ukrán párt listáján indultak az október végi önkormányzati választásokon.

A személyes kérdésem itt úgy hangzik, hogy ha egyszer Ők oda húztak akkor, most mi a fészkes fenét várnak innen? Persze jó ürügynek hat most, hiszen lehet újjal mutogatni valakire és ez egyeseknek nagyon hasznos is tud lenni egy esetleges balhé kikerekítésében...

„A telefonon érdeklődőknek, az alapítvány azt válaszolta: … "akik nem értenek egyet a magyarországi nemzetpolitikával, annak ez nem jár” … kemény...” – írta bejegyzésében Nemes István, amely komoly vitát generált a csoporttagok között. 

Nemes értesüléseit megerősítette Maha László, a Csapi 2. Számú Széchenyi István Középiskola igazgatója, aki saját Facebook-oldalán írt arról, hogy megvonták tőle a támogatást.

„Munkámért sosem vártam ellenszolgáltatást, de nagyon örültem annak, amikor a magyar nép áldozatos munkájának köszönhetően sok tanár társammal együtt anyagi támogatásban részesültünk… Most meg azt mondják, mivel nem értem a nemzetpolitikát, nem is érdemlem meg azt...” írta Facebook-bejegyzésében az iskolaigazgató.

A kárpátaljai ukrán nyelvű sajtó is felkapta a témát. A 0312.ua hírportál Bosszú a választásokért: évek után először fordult elő, hogy több száz magyar iskolában tanító pedagógus esik el a magyarországi támogatástól – címmel közölt írást a KMKSZ lépéséről.

A pályázati kiírást egyébként ITT olvashatják el!

 

Forrás: KárpátHír

Új hozzászólás

Forrás neve
KárpátHír